Отримання фінансової допомоги з ЄС як аспект формування національних економічних перспектив України

Автор(и)

  • Євгеній Калашнік

Анотація

Сучасний розвиток економік країн ЄС досягає досить високих показників, що знаходить своє відображення в тому числі й у рівні життя населення провідних європейських країн, наявних можливостях саморозвитку та стабільності в усіх витікаючих з економіки секторах. Такий результат став реальністю зокрема завдяки ефективній організації діяльності як на глобальному (централізованому), так і на локальному (регіональному) рівнях.
Доволі тривалий, проте планомірний процес еволюції провідних державних сфер сприяв формуванню та виокремленню комплексу європейських стандартів, на яких, власне, базуються зараз усі ефективні системи управління державами світу, їх імплементація в український простір сприятиме формуванню якісно нових, інноваційних національних економічних перспектив. Але таке формування, на нашу думку, можливе в тому числі завдяки комплексній фінансовій допомозі партнерів з ЄС, а також створенню ефективної стратегії освоєння таких
кредитних коштів українською стороною. Однак сьогодні такий механізм в необхідному вигляді відсутній, а тому дослідження і наукові напрацювання з цієї теми є важливими й актуальними.


Ключові слова: євроінтеграція, європейські стандарти, фінансова допомога, транс’європейська кооперація, економіка, економічні перспективи.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-29